Siamo online da



ULTIMI COMMENTI

LE RICETTE PIU' LETTE

I VIDEO PIU' VISTI

AREA RISERVATA

cronache di gusto

Direzione, redazione
ed amministrazione:
Via Giuseppe Alessi, 44
(ex via Autonomia Siciliana)
90143 Palermo
Tel. +39 091 336915
Cronache di Gusto
autorizzazione
del tribunale di Palermo
numero 9 del 26-04-07

Cronache di Gusto
è iscritta al ROC
(Registro degli Operatori
di Comunicazione)
col numero 32897

Editoriale De Gustibus Italia
P.IVA 05540860821

Direttore Responsabile:
Fabrizio Carrera

Coordinamento:
Giorgio Vaiana

Web & Digital Design:
Floriana Pintacuda

Contributors:

Andrea Busalacchi
Andrea Camaschella
Marina V. Carrera
Titti Casiello
Sofia Catalano
Roberto Chifari
Ambra Cusimano
Lorella Di Giovanni
Maria Giulia Franco
Annalucia Galeone
Federica Genovese
Christian Guzzardi
Clarissa Iraci
Francesca Landolina
Federico Latteri
Irene Marcianò
Bianca Mazzinghi
Alessandra Meldolesi
Clara Minissale
Fiammetta Parodi
Geraldine Pedrotti
Stefania Petrotta
Michele Pizzillo
Fabiola Pulieri
Enzo Raneri
Mauro Ricci
Gianluca Rossetti
Emanuele Scarci
Marco Sciarrini
Sara Spanò
Giorgia Tabbita
Fosca Tortorelli
Maristella Vita
Manuela Zanni

Organizzazione Eventi:
Filippo Fiorito
Laura Lamia

Ivana Piccitto

Concessionaria
per la pubblicità:
Publisette
Via Catania, 14
90141 Palermo

info@publisette.it

COOKIE POLICY
PRIVACY POLICY
INFORMATIVA PRIVACY

Il prodotto


Giuseppe Milazzo

The idea of zero dosage in Southern Italy.

The wine company Milazzo, in Campobello di Licata, province of Agrigento, is putting out a new challenge: a sparkling rosé Pas Dosè, or zero dosage, from Nero d'Avola grapes. At the end of October, it will be on the market.

This typology of wine is not very appreciated by connoisseurs of sparkilng wines, because it's difficult to understand it . It doesn't contain added sugar in the liqueur d'expedition, on a scale of sparkling wines with residual sugar less than 3 (Pas dosé Dosage or zero <3 Extra brut ≤ 6; Brut <12; extra dry 12-17; Dry or sec 17-32; Demi sec 32-50; Doux Sweet or> 50). The company, already on the market with 24 references, so will expand its range, in order to increase the number of sparkling wines that goes up to 7. This classic method sparkilng with zero dosage debuts in an edition of 2000 bottles from the company led by Giuseppe Milazzo, which shows year after year the desire to put himself to the test. "Making a sparkling wine - says the producer - is not easy as many people think, and through our work we have always tried to create a quality product with care and thoroughness. We started to produce sparkling wines in Sicily, when other producers weren't interested in this type of wine, and our wines have always had the right recognition thanks to the attention and care that we dedicated in. Starting next October, this sparkling wine will be available on the market, a major challenge for our company that for years has been focusing on quality. "So the man of the Sicilian sparking wines expresses his enthusiasm for this new wine, awaited by all sparkling lovers.

Translated by M.A.P.


Fagiolo di Ustica

Raccontiamo in questa sezione alcune delle piccolissime produzioni della Sicilia, perle della tradizione e di territori che ancora resistono alle leggi del mercato odierno, ai cambiamenti dello stile di vita, esemplari di un'imprenditoria eroica.Testimonianze selezionate dai Tasca d'Almerita a cui è stata dedicata una vetrina con il progetto Natura in Tasca. 


Nota già per la sua lenticchia, piccola e saporitissima, l’isola di Ustica produce un’altra pianta della famiglia delle leguminose dalle caratteristiche uniche: il fagiolo.

Se dovessimo pensare a quanto di più delicato e fresco da gustare, nella nostra lista immaginaria metteremmo ai primi posti, soprattutto con queste temperature, frutta, gelato, sorbetti, non di certo il baccalà.

FLASH NEWS

LE RICETTE DEGLI CHEF

Luca Lacalamita

Lula pane e dessert

Trani (Bt)

2) Pane di segale

SITI AMICI
WINE POWER LIST 2022

LE GRANDI VERTICALI

Copyright © 2007-2022 cronachedigusto.it. Tutti i diritti riservati. Powered by Visioni©
La riproduzione totale o parziale di tutti i contenuti, testi, foto e video, in qualunque forma, su qualsiasi supporto e con qualunque mezzo è proibita.

Search